Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

De Efteling heeft er een nieuwe attractie bij: zwaan Koosje populairder dan ooit

01-03-2015, 10.40 uur

Nog even en de Efteling kan dranghekken gaan plaatsen bij zwarte zwaan Koosje. Het beroemde dier heeft zich in korte tijd ontpopt tot een van de populairste attracties van het pretpark. Talloze bezoekers hebben afgelopen week al een selfie met hem gemaakt.

Bovendien wordt hij meer dan ooit gevoerd. Koosje kwam precies een week geleden plotseling in het nieuws nadat Looopings beschreef hoe de vogel zijn dagen slijt: waggelend rond een stalen prullenbak, starend naar zijn eigen reflectie. Daarin zou hij zijn overleden vriendinnetje Keesje denken te herkennen.

Vrijwel alle landelijke media namen het verhaal over. "Veel mensen hebben sindsdien meer oog voor die zielige zwaan dan voor de achtbaan van 18 miljoen euro die ernaast gebouwd wordt", vertelt een medewerker. "We krijgen alleen maar vragen over Koosje. Iedereen wil weten waar hij te vinden is en of het wel goed met hem gaat. Nog even en hij is populairder dan Langnek."

De Efteling overweegt ondertussen om het leed van het dier wat te verzachten door een of meerdere nieuwe zwanen aan te schaffen. "We willen wel benadrukken dat we daar onze eigen leveranciers voor hebben", zegt een woordvoerster. Ze wil voorkomen dat tientallen bezoekers straks hun eenzame zwanen naar het pretpark brengen. "Die initiatieven zijn goed bedoeld, maar niet nodig."

Aan regionale kranten liet de Efteling vorige week weten dat de dood van Keesje waarschijnlijk niets te maken heeft met het gedrag van Koosje, omdat de vrouwtjeszwaan al in september vorig jaar overleed. Dat blijkt niet te kloppen: Keesje was eind november 2014 nog gewoon in leven.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be