Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Primeur voor Drents pretpark: nieuwe attractie wordt energiezuinig

20-02-2015, 14.15 uur

"De eerste groene amusementsrit van de wereld." Zo omschrijft het Drentse familiepretpark Drouwenerzand de nieuwe attractie XLR8, een soort gigantische centrifuge. De voormalige kermismolen wekt tijdens het draaien zelf energie op. Dat zou naar verluidt een primeur zijn.

"Zodra de attractie afremt, fungeren de motoren als dynamo", vertelt directeur Bert van der Linde. "Bij het accelereren wordt de opgeslagen stroom weer gebruikt voor aandrijving van diezelfde motoren." Het gevolg is dat de ecologisch verantwoorde XLR8 gewoon op huis-, tuin- en keukenstroom kan draaien.

Van der Line, die elk seizoen een nieuwe attractie wil plaatsen, is trots op de machine. Er moet nog wel een belangrijke horde genomen worden: het transporteren van het gevaarte wordt behoorlijk lastig. "We hebben een vrachtwagen met een oplegger van ruim twintig meter nodig. Neem daar maar eens een bocht mee."

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be