Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling toont verloop van achtbaan Baron 1898: twee keer over de kop

19-02-2015, 13.34 uur

Onder het toeziend oog van een groepje journalisten heeft de Efteling zojuist het baanverloop van de nieuwe dive coaster Baron 1898 uit de doeken gedaan. Tijdens een persbijeenkomst toonde de Efteling voor het eerst een ontwerp van de volledige achtbaan.

Ook werden een simulatiefilmpje en een grote maquette onthuld. Zoals Looopings eerder aankondigde gaat de spectaculaire coaster twee keer over de kop. Na de vrije val van 37,5 meter, met een topsnelheid van 90 kilometer per uur, volgen een Immelmann (halve looping met halve kurkentrekker), een zero G-roll (uitgestrekte kurkentrekker), een scherpe horizontale spiraal en een heuveltje.







Daarna keren de karretjes weer terug naar het station. De baan wordt 501 meter lang. Een ritje duurt in totaal twee minuten en tien seconden. Er rijden drie treinen. Per uur kunnen ongeveer duizend bezoekers gebruikmaken van de attractie.

Een openingsdatum is officieel nog niet bekend, maar insiders verwachten dat Baron 1898 eind juni kan gaan draaien. De bouwwerkzaamheden liggen op schema. Het hoogste punt van de liftconstructie wordt waarschijnlijk op 2 of 3 maart bereikt.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be