Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

'Plan voor Limburgs megapretpark is gedoemd te mislukken'

14-02-2015, 21.45 uur

Plannen voor het nieuwe Limburgse mega-attractiepark Nature Wonder World in Brunssum zijn volstrekt onhaalbaar. Dat beweert fractievoorzitter Daan Prevoo van de SP in Limburg. Hij denkt dat het project vooral als excuus gebruikt zal worden om kostenoverschrijding door de provincie te rechtvaardigen.

De SP'er is verbolgen over het feit dat de provincie zelf 100 miljoen euro moet investeren om het totale kostenplaatje van 530 miljoen te dekken. Er is daarnaast al 900.000 euro gereserveerd om de haalbaarheid van het pretpark te onderzoeken. De uitkomsten blijven voorlopig echter geheim.

"Dit geld zou beter geïnvesteerd kunnen worden in versterking van de bestaande toeristische economie of zaken die maatschappelijk meer van nut zijn, dan in een plan waarvan de haalbaarheid vooralsnog niet is aangetoond", schrijft de politicus in een opiniestuk. "Let wel, het gaat om enorm veel gemeenschapsgeld dat alle Limburgers toebehoort."

Nature Wonder World, waarin de zeven wereldwonderen nagebouwd moeten worden, is het stokpaardje van Toverland-eigenaar Jean Gelissen. SP'er Prevoo vergelijkt het met Disneyland Paris, waar al jaren verlies wordt gedraaid. "Als zoiets in Parijs al niet werkt, waarom zou dat in Brunssum wel lukken?"

Nieuw is het voornemen om ook een 'Limburg Plaza' aan Nature Wonder World toe te voegen: een pleintje waarop replica's van een paar Limburgse blikvangers komen te staan. "Een gekunsteld plan om de provincie over de streep te trekken?", vraagt Prevoo zich af. "Het naamgebruik 'Limburg' is immers geld waard."

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be