Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Politieke rel om botsauto's op kermis in Tilburg

26-01-2015, 15.34 uur

Het schrappen van de botsauto's op de kermis in de Tilburgse wijk Reeshof lijkt uit te monden in een politieke rel. De lokale VVD heeft een motie ingediend om ervoor te zorgen dat de attractie toch een plek krijgt. De botsauto's waren geschrapt om overlast van hangjongeren tegen te gaan.

Volgens wethouder Erik de Ridder is de overlast op de Reeshofse kermis "soms hevig". "Op de vijftien attracties van de kermis hebben we afgelopen jaar acht beveiligers nodig gehad", vertelde hij onlangs aan het Brabants Dagblad. "Dat is in verhouding veel meer dan op de kermis in het centrum."

Maar de VVD in Tilburg eist dat de botsauto's gewoon terugkeren. In een ingediende motie schrijft fractielid Joost Möller, zelf jarenlang kermiswethouder, dat botsauto's "een essentieel onderdeel zijn van de kermis".

"Het overgrote deel van de jeugd beleeft veel plezier zonder overlast te veroorzaken. Het zou de omgekeerde wereld zijn om uit angst voor overlast dan maar de kermis minder aantrekkelijk te maken." Hij draagt het college op om in overleg te gaan met exploitanten om zo tot een oplossing te komen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be