Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
CanevaWorld Resort

Hoe veilig is deze achtbaan? Italiaans pretparkje koopt afgekeurde rollercoaster

19-01-2015, 14.46 uur

Het Italiaanse pretparkje Movieland wil zichzelf voor eens en voor altijd op de kaart zetten met een spectaculaire hangende achtbaan. Maar de tweedehands rollercoaster is niet onomstreden: in Amerika werd de baan afgekeurd en afgebroken na een onverklaarbaar ongeluk.

De 'inverted loop shuttle coaster' stond vanaf 1999 in Six Flags America (Maryland). In oktober 2007 kwam een trein tijdens een storing vast te staan op een van de twee liften. Toen na veertig minuten een evacuatiepoging in gang werd gezet, kwamen de karretjes echter plotseling weer in beweging.

Daarbij brak een pijpleiding, waardoor passagiers hete vloeistoffen in hun gezicht gespoten kregen. Er vielen twaalf gewonden. Autoriteiten stelden meteen een onderzoek in naar de oorzaak van het bizarre incident. Omdat controleurs de oorzaak niet konden vinden, werd besloten om de baan af te keuren.

Six Flags verkocht de dubieuze attractie vervolgens aan de Italianen, die hem komend voorjaar willen openen onder de naam 'Diabolik'. In plaats van oranje met groen is de coaster inmiddels blauw. Volgens Movieland mankeert de ride niets.



Meer CanevaWorld Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be