Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling blaast verhaal Raveleijn nieuw leven in

14-01-2015, 07.38 uur

De Efteling gaat proberen om het achtergrondverhaal van de parkshow Raveleijn opnieuw onder de aandacht te brengen. Schrijver Paul van Loon heeft in opdracht van het attractiepark een nieuw boek over de 'magische stad' geschreven: De Bende van de Witte Veer.

Het 256 pagina's tellende kinderboek gaat over boeven met wolvenmaskers die de stad in hun greep houden. Op de kaft staat een klein jongetje met een lantaarn in zijn handen oog in oog met een grote boosaardige wolf. Op 27 mei moet het boek in de winkels liggen.

De show in de Efteling wordt voorlopig niet aangepast. Raveleijn opende in 2011 en kon vanaf het begin rekenen op veel negatieve reacties. Teleurgestelde toeschouwers noemden de show onbegrijpelijk en saai. Twee jaar later werd de voorstelling vervangen door een nieuwe versie met meer special effects. De kritiek op het onduidelijke verhaal bleef.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be