Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Geen originele naam voor nieuwe dive coaster Gardaland

13-01-2015, 14.44 uur

Gardaland is niet bepaald origineel geweest bij het kiezen van een naam voor een nieuwe achtbaan. De dive coaster in het Italiaanse pretpark krijgt exact dezelfde benaming als de zeventien jaar oude dive coaster in zusterpark Alton Towers (Engeland). Beide banen gaan door het leven als Oblivion.

Dat hebben de Italianen vandaag bekendgemaakt. Ook het thema is vrijwel identiek. Om de twee attracties uit elkaar te kunnen houden, heeft Gardaland nog wel een paar woorden toegevoegd aan de titel: 'The Black Hole'.

Zowel Gardaland als Alton Towers zijn eigendom van de Britse parkengroep Merlin Entertainments. In tegenstelling tot de nieuwe dive coaster in de Efteling is de baan in Italië al helemaal af. De coaster is 566 meter lang en gaat na de loodrechte vrije val twee keer over de kop.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be