Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Disneyland Paris ontkomt niet aan terroristische aanslag'

10-01-2015, 11.44 uur

"Het is niet de vraag óf hier een aanslag zal plaatsvinden, maar wannéér." Zo omschrijven medewerkers van Disneyland Paris hun diepgewortelde angst voor acties van terroristen. Ze zijn doodsbang dat hun werkplek het volgende doelwit wordt van bewapende extremisten.

De spanning in het pretparkresort is na de ontwikkelingen van de afgelopen dagen om te snijden, schrijft De Telegraaf. Met name achter de schermen. "Wij kunnen alleen denken: wanneer zijn wij aan de beurt?, zegt een bezorgde Nederlander die al jaren in Disneyland werkt.

Disneyland Paris loopt een extra groot risico omdat de populaire toeristische bestemming het toonbeeld is van de Amerikaanse cultuur in Europa, denkt een collega. "Wanneer komt een gek met een geweer ons bestormen?" Terroristen hielden Frankrijk deze week in hun greep. Er vielen zeventien onschuldige slachtoffers.

Ondertussen zijn de veiligheidsmaatregelen in het attractiepark aangescherpt. Bij de entree staan nog meer politiemensen en soldaten met mitrailleurs dan gewoonlijk. Alle medewerkers moeten sinds kort, net als bezoekers, bij elke ingang hun tas laten controleren. Ook regels voor het dragen van personeelsbadges werden strenger.

Sommige werknemers zijn wel degelijk getraind op een mogelijke invasie van jihadisten. Enkele jaren geleden vond een speciale terrorismeoefening plaats, waarbij werd gesimuleerd dat bezoekers en personeelsleden gegijzeld waren door terroristen in de Tower of Terror.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be