Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Land van Ooit

Twijfels over heropening Land van Ooit: 'Dit wordt nooit rendabel'

06-01-2015, 13.42 uur

Het is nog maar de vraag of het voormalige Land van Ooit snel zal heropenen. Een plan van de gemeente om het terrein weer open te stellen voor publiek, is volgens lokale horeca-ondernemers volkomen onhaalbaar.

De gemeente Heusden wil weer bezoekers toelaten in het gesloten themapark, mits er een restaurantje wordt gevestigd in het beroemde Roze Kasteel. Maar tot nu toe heeft geen enkele ondernemer toegehapt, schrijft het Brabants Dagblad vandaag. "Mafkezen die in zoiets geld willen steken, zijn er sinds de economische crisis niet meer", zegt de eigenaar van een partycentrum in Nieuwkuijk.

Het probleem is dat de gemeente alleen een huurcontract van maximaal twee jaar wil opstellen. Willem Man van restaurant Lotus in Vlijmen: "Een knappe ondernemer die dit in twee jaar rendabel weet te maken. Tenzij de gemeente met heel voordelige voorwaarden komt. Maar dan werk je valse concurrentie in de hand."

Een anonieme horeca-ondernemer denkt dat alleen een wandelgebied niet voldoende is om genoeg mensen te trekken. Volgens hem is er behoefte aan meer toeristische activiteiten, zoals een flinke speeltuin of een midgetgolfbaan. "Maar ook dan zul je 100.000 euro moeten investeren om het pand klaar te maken voor horeca. Dat krijg je nooit terugverdiend."

Meer Het Land van Ooit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be