Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Weinig incidenten tijdens jaarwisseling in de Efteling

01-01-2015, 17.22 uur

De oud en nieuw-viering in de Efteling is gisteravond bijna vlekkeloos verlopen. Wel moest na middernacht een ambulance uitrukken omdat er een vrouw was uitgegleden over ijs op de parkeerplaats.

Op dat moment stond er een lange file van bezoekers die huiswaarts keerden. De situatie dreigde te escaleren nadat boze familieleden van de gevallen vrouw eisten dat alle auto's voor hen opzij zouden gaan. Toen dat niet gebeurde, werd uit protest een rijbaan geblokkeerd, met een nog langere file tot gevolg.

Uiteindelijk grepen Efteling-medewerkers in door zelf het verkeer om te leiden en een andere rijbaan vrij te maken. EHBO-personeel was de vrouw inmiddels te hulp geschoten. Een toegesnelde ambulance nam het slachtoffer niet mee omdat verplaatsen te veel pijn zou doen. Andere bezoekers hebben haar naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze haar bovenarm had gebroken.

Er werd op de parkeerplaats na sluitingstijd ook een hoop geknald. Verschillende gezinnen staken tegen de regels in vuurpijlen af die ze van huis hadden meegenomen. In het hele pretpark gold een vuurwerkverbod: de Efteling verzorgde zelf een uitgebreide vuurwerkshow.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be