Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Krijgt de nieuwe Star Wars-film een plek in Disneyland Paris?

11-12-2014, 13.57 uur

Het zou goed kunnen dat we in Disneyland Paris binnenkort al iets terugzien van de nieuwe Star Wars-film The Force Awakens, die volgend jaar december uitkomt. Disney-baas Bob Iger vindt het belangrijk dat nieuwe pretparkattracties niet gebaseerd worden op de oude maar op de nieuwe delen van de sciencefictionreeks.

Dat vertelt hij in een exclusief interview met entertainmenttijdschrift Variety. "Star Wars krijgt wereldwijd een veel grotere rol in onze pretparken, maar we willen het wel goed doen. Ik wil niet dat bezoekers zeggen: ik heb net de nieuwe film gezien en daar zie ik in deze attractie niets van terug."

Dat houdt in dat de decorateurs en designers bij de pretparken moesten afwachten tot regisseur J.J. Abrams zijn plannen voor de nieuwe blockbuster af had. De Disney-baas zette alle ontwikkelingen van nieuwe Star Wars-attracties tijdelijk stop.

In Disneyland Paris wordt de bestaande Star Wars-simulator Star Tours in 2017 vernieuwd, mogelijk dus met beelden uit de nieuwe film. Het Franse resort bestaat dan 25 jaar. Komende zomer introduceert het pretpark al een nieuwe Star Wars-show in Videopolis, het theater naast Space Mountain: de Jedi Training Academy.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be