Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Museumpark Archeon

'Seksuele intimidatie in themapark Archeon'

10-12-2014, 19.05 uur

Bij het historische themapark Archeon in Alphen aan den Rijn heerst een onveilige werksfeer. Arbowetten worden compleet genegeerd en managers maken zich schuldig aan geweld, scheldpartijen en seksuele intimidatie.

Dat schrijft vakbond FNV Recreatie in een verontrustende brief die in handen is van Omroep West. Na gesproken te hebben met veertig personeelsleden luidt de vakvereniging de noodklok. Directeur Jack Veldman wordt gezien als de grootste boosdoener. Hij redde het pretpark eind jaren negentig van de ondergang.

Anonieme bronnen klagen dat Veldman zijn ondergeschikten uitscheldt en intimideert. Regelmatig zouden er werknemers in tranen zijn uitgebarsten. Eén slachtoffer liep zelfs een burn-out op. "Vrouwen met blond haar en grote borsten geeft hij opslag, anderen die hard en goed werken niet", zegt een collega. Een ander noemt de sfeer achter de schermen "verschrikkelijk". "Het is één grote bende."

Bij het Archeon werken ongeveer tweehonderd mensen, waarvan er zo'n 25 in vaste dienst zijn. Directeur Jack Veldman herkent zich niet in de aantijgingen. Hij kondigt een onafhankelijk onderzoek naar de werksfeer aan. Ook wil hij aangifte doen tegen FNV omdat hij vindt dat hem onrecht is aangedaan.

Meer Museumpark Archeon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be