Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Man springt uit zestig meter hoog reuzenrad

09-12-2014, 08.37 uur

Op een grote kerstmarkt in Berlijn zijn bezoekers gisteravond getuige geweest van een gruwelijke zelfmoord. Rond negen uur klom een man uit een bakje van een gigantisch reuzenrad en sprong naar beneden. Hij was op slag dood.

Andere mensen in de volle reuzenradgondel hebben nog tevergeefs geprobeerd om de man tegen te houden. Ook de echtgenote van de suïcidale kermisganger zat in het bakje. Zij zag het drama recht voor haar ogen gebeuren.

In overleg met de politie is de hele kerstmarkt in de Duitse hoofdstad na het misselijkmakende incident stilgelegd. Eén hulpverlener moest in shock naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het reuzenrad is zo'n zestig meter hoog. De uitbater van de attractie, exploitant Steiger, schrijft op Facebook: "Een man heeft zichzelf opzettelijk uit een gondel geworpen. Wij zijn verbijsterd en zeer droevig. Onze gedachten gaan uit naar familieleden en direct en indirect getroffen passagiers die iets van dit verschrikkelijke voorval hebben meegekregen."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be