Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Grand Est

Justitie grijpt pretparkmaffiosi: ex-eigenaren Walygator Parc opgepakt

09-12-2014, 00.17 uur

De voormalige eigenaren van het beruchte Walygator Park in Frankrijk, Didier en Claude Le Douarin, zijn aangehouden. De twee broers zouden fraude hebben gepleegd bij de verkoop van het pretpark, dat vorig jaar failliet ging.

Toen justitie zag dat de pretparkmaffiosi ondanks al hun financiële problemen een luxeleventje leidden, met dure auto's, grote feesten en chique restaurants, ging er een lampje branden. Naar aanleiding van een langdurig onderzoek dat toen gestart is, zitten de vermeende oplichters nu achter tralies.

De heren hadden tijdens de overname van Walygator Parc ook meerdere kermisattracties en diverse nachtclubs in hun bezit. Tussen alle verschillende bedrijfjes zou regelmatig stiekem geld doorgesluisd zijn.

Er is één mysterie dat justitie nog niet heeft kunnen ontrafelen: wat is er gebeurd met een groot reuzenrad dat tot 2012 in Walygator Parc stond? Die attractie lijkt onvindbaar. Waarschijnlijk is het rad in het geheim doorverkocht toen het park al onder curatele stond.

Didier en Claude Le Douarin namen Walygator eind 2006 over van de Walibi-groep. Tot die tijd ging het park door het leven als Walibi Lorraine. Na jaren van financiële ellende en achterstallig onderhoud gaat het tegenwoordig weer wat beter met Walygator. Afgelopen jaar maakte het park voor het eerst in vijftien jaar winst.

Meer Walygator Grand Est
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be