Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

'Onderzoek naar nieuwe attracties Toverland deugt niet'

27-11-2014, 14.20 uur

Toverland moet nieuwe uitbreidingsplannen beter onderbouwen. Het onderzoeksrapport naar de milieueffecten van toekomstige attracties is niet volledig genoeg, vindt de Commissie Milieueffectrapportage.

"De beschrijving van de effecten van de maximale invulling van het bestemmingsplan komen niet overeen met die in het ontwerpbestemmingsplan", oordeelt de Commissie. "Daarnaast zijn de ontwikkelingen op de lange termijn nog onduidelijk." Er moet ook aanvullend onderzoek komen naar de effecten van grootschalige evenementen en het toenemende verkeer.

Volgens de gemeente Horst aan de Maas zijn er inmiddels nieuwe gegevens aangeleverd, zodat de procedure binnenkort verder kan. Eind 2015 moet duidelijk worden of de plannen door kunnen gaan. Toverland wil in 2023 minimaal één miljoen bezoekers trekken.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be