Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vecht tegen vorst op bouwplaats nieuwe achtbaan

26-11-2014, 09.03 uurBeeld: Eric Rovers

Gaat het de Efteling lukken om het stationsgebouw van achtbaan Baron 1898 op tijd neer te zetten? In sneltreinvaart worden deze week muren gemetseld en wanden opgeworpen, terwijl de eerste nachtvorst al is gesignaleerd.

Het is voor het pretpark een race tegen de klok om het stationscomplex van de achtbaan waterdicht te krijgen voor het straks echt flink gaat vriezen. Mocht dat niet lukken, dan zou de bouw van Baron 1898 wel eens vertraging kunnen oplopen. Eén geluk: tot nu toe is er nooit een specifieke openingsdatum genoemd. De dive coaster opent "in de zomer van 2015".

De Efteling heeft genoeg ervaring met het verschuiven van data. De laatste twee keer dat er een nieuwe achtbaan werd gebouwd, moest de opening worden uitgesteld. Houten achtbaan Joris en de Draak ging in 2010 een maand later draaien dan de bedoeling was. De openstelling van waterachtbaan De Vliegende Hollander werd een heel jaar opgeschort.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be