Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dierenvrienden kwaad over tijger in filmpje Efteling: 'Wilde dieren horen niet in een pretpark!'

24-11-2014, 20.19 uur

De Efteling had gehoopt mensen aan het lachen te maken met een komisch verborgen camera-filmpje opgenomen in Fata Morgana. Toch zijn honderden reacties op Facebook negatief. Dierenvrienden reageren furieus omdat er voor de video een echte tijger is gebruikt.

"Slecht en waardeloos! Wilde dieren horen hier niet voor misbruikt te worden!", is slechts een van de vele boze commentaren. Een ander reageert: "Ik hou van de Efteling, maar die tijger is echt niet oké." Eén gebruiker zegt zelfs al melding te hebben gemaakt bij een dierenrechtenorganisatie.

Ook zijn er zorgen over de veiligheid van de mensen in het filmpje. "In de dierentuin gebeuren al genoeg ongelukken. Het zal je kind maar zijn die aangevallen wordt. Dit is vragen om moeilijkheden." Gelukkig zijn er ook personen die de humor er wel van inzien: "Waarschuw me volgende keer als er een tijger is. Dan neem ik mijn schoonmoeder mee."

De Efteling probeert de klagers gerust te stellen door te suggereren dat de tijger niet echt in de attractie zat. Het beest zou in het filmpje gemonteerd zijn met behulp van videotrucage. "Of de tijger ook echt Fata Morgana bezocht heeft, laten we graag aan de verbeelding van de kijker over." Waar de vaders in het filmpje dan wel van schrikken, is niet duidelijk.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be