Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park zwijgt rampspoed dood op nieuwe dvd

17-11-2014, 16.54 uur

Het grootste pretpark van Duitsland houdt niet van zelfkritiek. Dat de bouw van een gigantische attractie in Europa-Park gepaard ging met tal van tegenslagen, wordt op een nieuwe making of-dvd volledig doodgezwegen.

Tijdens de ontwikkeling van Arthur, een 25 miljoen euro kostende darkride-achtbaan, zorgde het transportsysteem voor een hoop ellende en overleed er zelfs een bouwvakker. Door alle technische problemen moest de opening uiteindelijk maanden worden uitgesteld.

Toen de attractie eenmaal draaide, reageerden pretparkfans ontzettend teleurgesteld. Van al die misère is op de 124 minuten durende dvd niets te zien. Alle problemen worden volkomen genegeerd.

De Efteling bewees jaren geleden dat het ook anders kan. In een documentaire over de totstandkoming van De Vliegende Hollander komen alle problemen bij de bouw uitvoerig aan bod. Die docu werd bovendien opgedragen aan de bouwvakker die in oktober 2005 om het leven kwam toen een steiger instortte.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be