Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Treintjes Efteling rijden niet meer

08-10-2014, 18.06 uur

Fans van de Efteling maken zich grote zorgen over de staat van het Diorama. De door Anton Pieck ontworpen miniatuurwereld is de afgelopen jaren aan haar lot overgelaten, waardoor nu geen enkel treintje meer rijdt.

De slechte staat van de in 1971 geopende attractie steekt schril af bij grote rides die de afgelopen maanden omvangrijke renovaties hebben ondergaan. Droomvlucht, de Piraña, Fata Morgana en het Sprookjesbos zijn pas grondig vernieuwd. Momenteel pakt de Efteling Villa Volta en het enorme rieten entreegebouw aan.

"Helaas is het droevig gesteld met de dienstregeling in het Diorama", schrijft Efteling-fansite Eftelist over de driedimensionale kijkkasten met dorpjes en berglandschappen. "Na de laatste opknapbeurt in 2007 leek de Efteling even iets meer aandacht te hebben voor het miniatuurspoor, maar na jarenlange dienst zijn de treintjes toch echt een vergeten puntje op de onderhoudskalender geworden."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be