Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Zo groot wordt het nieuwe zwemparadijs van Europa-Park

09-07-2014, 10.29 uur

De eerste klap in de grote Duitse zwembadoorlog tussen Phantasialand en Europa-Park is uitgedeeld. En daarmee lijkt de strijd onmiddellijk beslist.

Het nieuwe zwemparadijs van Europa-Park wordt namelijk het grootste waterpark van Europa, deels indoor en deels outdoor, met stranden, watervallen, wildwaterbanen, waterspeeltuinen, golfslagbaden, tuinen, een surfsimulator en ontelbaar veel 'Amerikaanse' glijbanen.

"Uit enquêtes blijkt dat onze bezoekers gewoon spectaculaire glijbanen willen, geen wellnesscentrum", zegt een projectleider. Drie jaar lang was het familiebedrijf met de voorbereidingen bezig.

Een thema is nog niet gekozen. "Maar we willen niet het honderdste tropische eiland worden." Bij het waterpark wordt ook een hotel gebouwd. Shuttlebussen verbinden het zwemparadijs met het huidige attractiepark.

De bouw van het ruim 100 miljoen euro kostende project kan meer dan twee jaar duren. Europa-Park verwacht niet dat de mega-investering jaarlijks miljoenen nieuwe bezoekers zal opleveren. Vooral de verblijfsduur van vakantiegasten moet verlengd worden.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be