Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken gooien attracties dicht door zware storm

28-10-2013, 12.16 uur

Wie ondanks de gure herfststorm vandaag een bezoek durft te brengen aan een pretpark, krijgt geen waar voor zijn geld. Pretparken sluiten massaal hun attracties vanwege de helse rukwinden die over het land razen.

In Slagharen staan maar liefst acht attracties stil, waaronder de kabelbaan, het reuzenrad en de uitkijktoren. Toverland heeft uit voorzorg de achtbanen Troy, Booster Bike en Dwervelwind gesloten, net als het schommelschip Scorpios.

Bezoekers van Duinrell moeten zich vermaken in het overdekte Tikibad. De rest van het attractiepark blijft uit voorzorg dicht. Een aantal wegen is al afgesloten. Gasten krijgen ondertussen het dringende advies om niet te gaan wandelen in het nabijgelegen duingebied, omdat de kans bestaat dat er takken afbreken en bomen omwaaien.

Ook het Belgische Bobbejaanland heeft last van de storm. Drie thrillrides - de Typhoon, Sledge Hammer en Fly Away - doen het niet. De Efteling lijkt vooralsnog het meest storm-proof: daar is alleen de 45 meter hoge Pagode dicht.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be