Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Oudste achtbaan van België gesloopt

20-09-2013, 23.59 uur

De oudste nog werkende achtbaan van België gaat tegen de vlakte. Plopsaland begint na de herfstvakantie met de afbraak van de 37 jaar oude kindercoaster Viktor's Race. "De baan is gewoon aan het eind van zijn Latijn", aldus een woordvoerster.

Na de sloop komt er een flinke lap grond van ruim 1500 vierkante meter vrij, maar Plopsaland is niet van plan om de plek te gebruiken voor een spectaculaire nieuwe attractie. In plaats daarvan koopt het pretpark een kopie van de bestaande achtbaan.

De coaster zou "veel te populair" zijn om hem te vervangen door iets heel anders. Volgend voorjaar gaat de nieuwe Viktor's Race open. De woordvoerster verwacht dat bezoekers waarschijnlijk niet eens door zullen hebben dat er iets is veranderd.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be