Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Horrorglijbaan Tikibad weer onder vuur

19-02-2013, 11.55 uur

De glijbaan X-stream in het Tikibad van Duinrell vertoont nog steeds ernstige mankementen. Ook bijna drie jaar na de opening gebeuren er nog ongelukken met de beruchte waterattractie. De teller staat inmiddels op negen incidenten, schrijft De Telegraaf.

In de X-stream moeten bezoekers plaatsnemen in een cabine op zeven meter hoogte. Wanneer ze op een knop drukken, zakt de vloer onder hun voeten weg en vallen ze met veertig kilometer per uur door een buis naar beneden. Looopings waarschuwde in 2010 al voor het gevaar van de glijbaan.

Ook het afgelopen jaar ging het een paar keer mis. Zo kneusde iemand zijn elleboog tijdens de griezelige vrije val. Een ooggetuige bevestigt aan Looopings dat de problemen vorige maand nog niet waren verholpen. "Een jongen voor me stapte in de cabine, maar het valluik vloog al open voor hij op zijn plek stond", vertelt Jasper Insinger (13). Het liep die middag in januari wonder boven wonder goed af.

Een medewerker van Duinrell, die anoniem wil blijven, kent de reputatie van de X-stream. "Mijn collega's denken wel twee keer na voor ze erin stappen", vertrouwde hij ons toe. De insider maakte het afgelopen jaar meermaals mee dat de verradelijke glijbaan last had van technische problemen.

"Soms is de deur ineens vergrendeld, of blijft de klep te lang openstaan. Er staat meestal onervaren personeel bij, omdat ze alleen de deur van de cabine dicht hoeven te doen. Ik heb ook weleens gezien dat bezoekers de startknop in mochten drukken voor een vriendje."

Duinrell zegt een beveiligingscamera te gaan ophangen in de cabine.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be