Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Engelse pretparken houden geen cent meer over

02-07-2012, 22.29 uur

Steeds meer pretparken in Europa lopen op hun tandvlees. Eén van de grootste pretparkconcerns van Europa, Merlin Entertainments, is keihard aan het bezuinigen.

Het aantal openingsuren van de Engelse parken Alton Towers, Thorpe Park, Chessington World of Adventures en Legoland Windsor werd begin dit seizoen drastisch naar beneden bijgesteld. Nu is de groep ook gaan snoeien in openingstijden van restaurants, souvenirwinkels en attracties.

Zo maakte Alton Towers bekend dat tien grote rides voortaan maar een deel van de dag zullen draaien. Een handjevol horecapunten gaat helemaal nooit meer open. Tot overmaat van ramp heeft de populairste mascotte van het park, de eekhoorn uit Ice Age, de zak gekregen.

Een paar maatregelen zijn na hevige protesten van bezoekers snel weer teruggedraaid, maar veruit de meeste bezuinigingen blijven onaangetast. En het zal vast niet helpen dat het pretpark zomaar megacheques weggeeft.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be